Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

тюльпани на проспекті Свободи

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 19 червня 2023, 13:59

Консульство Нідерландів передало Львову 120 тисяч цибулин тюльпанів

тюльпани на проспекті Свободи

Всього у Львові на навколишніх селах висадили понад 100 тисяч цибулин тюльпанів.

Про це йдеться у відповіді Львівської міської ради на запит Варіантів.

Торік консульство Нідерландів в Україні передало Львівській міській раді цибулин різних сортових тюльпанів, які висадили на території міста.

Як пояснили у міськраді, вони отримали 123500 тисяч цибулин у листопаді та грудні 2022 року двома частинами, тому місця висадок та кількість тюльпанів розраховувались відповідно до готовності ділянок та клумб, придатних до висадки.

Загалом міськрада висадила 113 400 цибулин тюльпанів: у Шевченківському районі Львова (включно зі смт Брюховичі, Дублянами, селами Малехів, Малі Грибовичі, Гряда, Зашків, Зарудці) висадили 11150 цибулин тюльпанів; у Сихівському районі – 6750 цибулин; у Личаківському районі (включно з Винниками та селами Лисиничі й Підбірці) – 11400 цибулин; у Залізничному районі – 10 150 цибулин; у Франківському районі – 3600 цибулин; у Галицькому районі – 38300 цибулин; на території ліцею "Галицький" – 1500 цибулин; на Меморіалі Небесної Сотні та у парках Львова – 34150 цибулин.

Зокрема, у січні цього року 1500 цибулин міськрада передала ліцею "Галицькому", який їх висадив на своїй ділянці ("Сад пам'яті").

Натомість на території Сихівського району висадили 6750 тюльпанових цибулин, які були висаджені на таких локаціях.

Личаківська РА отримала у грудні 2022 року 11400 цибулин нідерландських тюльпанів, які висадила на 11 локаціях: 3 – у Львові, 6 – у Винниках та по 1 – у селах Лисиничі та Підбірці.

У Залізничному районі висадили 10 150 штук тюльпанових цибулин: на вул. Чернівецькій – пл. Двірцевій, у сквері на вул. О. Кульчицької, у сквері на вул. С. Петлюри, на вул. Патона, 2 та у смт Рудне на вул. Грушевського, 55.

У Франківському районі Львова висадили 3600 цибулин тюльпанів: на вул. І. Горбачевського – Генерала Т. Чупринки, на вул. Окружна – Кульпарківська, на вул. Симоненка (біля пам'ятника Юліанові Головінському), на вул. Симоненка (біля поліклініки), на вул. Симоненка – Наукова, на вул. Генерала Т. Чупринки, 85 (біля адмінбудівлі), на вул. Княгині Ольги – Володимира Великого.

Шевченківська РА отримала від міськради 11150 цибулин тюльпанів, які висадила у Львові (8 локацій), у смт Брюховичі (3 локації), у мікрорайоні Рясне (1 локація), у селі Малехів (2 локації), у Дублянах (1 локація), у селі Малі Грибовичі (1 локація), у селі Гряда (2 локації), у селі Зашків (1 локація) та у селі Зарудці (1 локація).

 У Галицькому районі Львова висадили 38300 тюльпанів на 20 локаціях, більшість з них на проспекті Свободи.

Крім районних адміністрацій Львова та ліцею "Галицького", 34150 цибулин тюльпанів отримало ще й ЛКП "Зелений Львів". Ці тюльпани висадили на Меморіалі Небесної Сотні та у парках Львова.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року стало відомо, що нідерландський підприємець, за сприяння почесного консула України в Королівстві Нідерланди Еміля Бернару де Севрен Жакет, направив 60 тисяч цибулин різних сортових тюльпанів для Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.