Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Віталій Дубина

Понеділок, 19 червня 2023, 17:15

Новий Генплан Львова має базуватись на великому масиві статистичних даних – Віталій Дубина

Віталій Дубина

Архітектор Віталій Дубина вважає, що новий Генплан Львова має базуватися на статистичних даних, які нині недоступні через війну.

Автор низки Генеральних планів Львова, архітектор Віталій Дубина наголошує на тому, що розроблення нового Генплану Львова повинне базуватися на великому масиві статистичних даних, які нині недоступні через війну.

"Зараз йде розмова про розроблення нового Генплану, архітектура має визначити її параметри. Я не уявляю, як можна буде визначити Генплан за практично повної відсутності статистичних даних. При цьому статистика має бути не на сьогодні, а в часі, у динаміці, визначати тренди та тенденції, особливо т і, що стосується кількості та складу населення, обсягів будівництва. Коли відсутні такі дані, то те, що постане, це буде чистої води фантастика. Концепція та Генплан обов'язково жорстко мають бути базуватися на статистиці", – заявив він на засіданні клубу "Великий Львів".

Дубина відзначив, що фахівцям, які будуть працювати над проєктом Генплану, потрібно мати серед іншого й прогнози щодо динаміки зміни населення у Львові у перспективі. Також він вважає, що Львів незабаром стане транзитним містом для переселенців.

"Загалом у країні йде зменшення кількості населення. Але як це населення буде розподілиться на території? Можливо, що відбудеться збільшення кількості населення у західних регіонах, а у східних – зменшення. Водночас мешканці західного регіону намагатимуться перебратись в Європу. Насамперед жінки, а за ними й чоловіки. Йде постійна міграція зі сходу на захід. В Європі показники народжуваності досить низькі, вона зацікавлена у переселенцях. Я не бачу перспектив, які б твердо говорили про те, що ми розвиваємося та будемо процвітати. Львів, як проміжна станція процесу переселення, очевидно функціонуватиме як транзитне місто, де переселенці зупинилися на декілька років, згодом поїхали далі. Частина, можливо, залишиться", – сказав він.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.