Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

П'ятниця, 30 червня 2023, 11:45

Ексголова суду на Львівщині дозволив незаконно приватизувати приміщення у центрі Львова

Львів

Колишній голова суду склав фіктивні рішення, які дозволили російській фірмі незаконно приватизувати два приміщення у Львові.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці, за процесуального керівництва прокурорів Галицької окружної прокуратури Львова, повідомили про підозру колишньому голові суду одного із районних судів Львівської області за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення.

"Підозрюваний, перебуваючи на посаді судді, незаконно видав два рішення суду. Чоловік склав та підписав фіктивні рішення про визнання права власності на два нерухомі об’єкти. Внаслідок чого вони незаконно вибули із права власності територіальної громади міста.

Мова йде про приміщення загальною площею 220 кв.м, що знаходяться на одній із центральних вулиць Львова. Їх орієнтовна вартість становить близько 6 млн грн. Надалі ці рішення стали підставою для державної реєстрації права власності. Після чого незаконно легалізовані приміщення було передані до статутного капіталу товариства, бенефіціарними власниками якого є громадяни рф" – наголосили в прокуратурі.

Наразі суд арештував ці приміщення та передав їх в управління АРМА. Суддя звільнений з посади, а слідчі дії тривають.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.