Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Герой України

ЛМР

Понеділок, 10 липня 2023, 10:07

Зеленський присвоїв звання Герой України двом захисникам 125-ї бригади ТРО посмертно

Герой України

Героями України стали посмертно Тарас Довгун та Микола Макаревич.

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Герой України двом захисникам львівської 125-ї бригади ТРО, які загинули в боях з російськими окупантами на Донбасі. 

Про це повідомила Львівська міська рада. 

Героями України стали посмертно Тарас Довгун та Микола Макаревич, які служили в 125-й окремій механізованій бригаді ТРО.

Обоє хлопців на початку повномасштабного вторгнення пішли добровольцями захищати нашу рідну землю.

Тарас Довгун був у бригаді з перших днів війни. З червня 2022 року виконував бойові завдання в районах ведення бойових дій. В січні брав участь у боях в м. Бахмут, Донецької області. З 24 січня впродовж декількох діб, солдат Довгун зі своїми побратимами, під нищівними та постійними артилерійськими, мінометними та танковими обстрілами вів стрілецькі бої. Солдата було смертельно поранено 26 січня.

Лейтенант Микола Макаревич вступив до лав 125-ої бригади у березні 2022 року. З червня 2022 року виконував бойові завдання в районах ведення бойових дій. В січні 2023 року брав участь у боях в м. Бахмут, Донецької області.

Під час бою у березні знаходився в окопі разом із побратимами, внаслідок вибуху міни Макаревич Микола отримав множинні осколкові поранення. Попри поранення надав домедичну допомогу побратимам. Загинув в автомобілі евакуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.