Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівобленерго

Фб Львівобленерго

Вівторок, 11 липня 2023, 11:10

АМКУ оштрафував Львівобленерго за зловживання монопольним становищем

Львівобленерго

Сума штрафу склала майже 70 тис. грн. 

ПрАТ Львівобленерго, яке забезпечує розподіл електричної енергії у Львівській області, отримало штраф від Антимонопольного комітету України за незаконне застосування різних тарифів для одного класу споживачів.

За рішенням Адміністративної колегії Західного міжобласного територіального відділення АМКУ, підприємство повинно сплатити 68 000 грн та припинити свої дискримінаційні дії протягом місяця.

Справа була розглянута на підставі скарги одного з клієнтів Львівобленерго, який стверджував, що платив за послуги з розподілу електричної енергії по другому класу напруги, хоча насправді користувався першим класом. Розбіжність у тарифах складала близько 30%.

АМКУ встановив, що така практика порушує законодавство про ринок електричної енергії та захист економічної конкуренції, а також утискає інтереси споживача, який не має можливості обрати іншого постачальника.

Львівобленерго є одним з найбільших регіональних операторів розподільчих систем України. За даними Нацкоменерго, у 2022 році питома вага платників Львівобленерго в загальному обсязі споживання електроенергії складала 5,3%. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.