Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ракетні удари у Львові

ЛМР

Четвер, 13 липня 2023, 10:45

ЮНЕСКО проводить 3D-сканування зруйнованої будівлі у Львові

ракетні удари у Львові

Експерти ЮНЕСКО прибули до Львова, щоб провести 3D-сканування історичної будівлі, яка була пошкоджена російською ракетою 6 липня.

Про це повідомила Еміне Джапарова, перший заступник міністра закордонних справ України та голова Української національної комісії з питань ЮНЕСКО, у своєму дописі на Facebook.

За її словами, зібрані дані слугуватимуть підставою для подальшого визначення необхідних ресурсів для реконструкції будівлі. Вона також висловила сподівання, що об'єкт буде включений до списку свiтової спадщини, яка перебуває пiд загрозою.

Будівля знаходиться у буферній зоні об'єкта світової спадщини ЮНЕСКО "Львiв – ансамбль iсторичного центру", який охоплює архітектурні та художні пам'ятки середньовічного та ранньомодерного періодів.

Нагадаємо, ЮНЕСКО засудила атаку у своєму прес-релiзi і висловила свою спiвчуття родинам п'яти жертв, за попереднiми даними, та свою пiдтримку пораненим i народу Львова. Органiзацiя закликала всiх сторiн конфлiкту поважати мiжнародне право i захищати культурну спадщину.

У ніч на 6 липня Львів зазнав найбільш руйнівної атаки по мирному населенню на Львівщині від початку повномасштабної війни. Одна з ракет, які були запущені з території Росії, влучила у житловий будинок на вулиці Стрийській. Ракетний удар також призвів до значних руйнувань інфраструктури.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.