Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Дрогобич

wikipedia.org

П'ятниця, 14 липня 2023, 14:45

Дрогобич змінює дату Дня міста на 8 вересня

Дрогобич

Рішення про це має затвердити сесія міської ради. 

На засіданні постійної комісії ради з питань освіти, культури, молодіжної політики, сім’ї, спорту Дрогобицької міськради, яке відбулося вчора, 13 липня, депутати одноголосно прийняли рішення рекомендувати сесії затвердити нову дату відзначення Дня міста – 8 вересня.

Про це повідомила пресслужба Дрогобицької міськради. 

Дрогобич – одне з небагатьох міст України, яке відзначає своє свято разом з церковним святом – Різдвом Пресвятої Богородиці. Це свято традиційно припадало на 21 вересня, але цього року Церква змінила календар свят і перенесла Різдво Богородиці на 8 вересня. Це викликало питання щодо дати відзначення Дня міста.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України ухвалила закон, який передбачає зміну дат деяких державних свят. Згідно з новим законом, Різдво Христове буде святкуватися 25 грудня замість 7 січня, День Української Державності – 15 липня замість 28 липня, а День захисників і захисниць України – 1 жовтня замість 14 жовтня.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.