Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Марк Марченко

SENSAR Development

Субота, 15 липня 2023, 12:42

Новий проєкт забудовника на вул. Широкій у Брюховичах: реабілітаційний центр, готель, дитсадок та термальні води

Марк Марченко

У Брюховичах на вулиці Широкій, 2 змінився план забудови ділянки, яку раніше ліквідована Брюховицька селищна рада хотіла забудувати житлом, торговими та офісними центрами.

Замість цього SENSAR Development запропонував новий проєкт, який передбачає реабілітацію, рекреацію, соціальний внесок та оздоровлення.

Про новий проєкт представники будівельної компанії розповіли сьогодні на публічній презентації та громадському обговоренні, до яких запросили мешканців селища, активістів, чиновників та ЗМІ. Зустріч відбулася прямо на майданчику.

SENSAR Development – це релокована компанія із Запоріжжя, яка прийшла у цей проєкт майже рік тому. Попри наявність всіх дозволів та документів на багатоповерхове житлове будівництво, вона стикнулася з незадоволенням громади та негативною позицією Львівської міської ради.

Річ у тому, що Брюховицька селищна рада перед своїм розпуском схвалила на вулиці Широкій, 2 проєкт, який не враховував природну цінність цього місця. Тут також розташована недобудована школа, яку селищна рада "списала" своїм розпорядженням.

Під час створення Львівської ОТГ ситуація змінилась на користь громади. Активісти виступили проти щільної забудови у зоні відпочинку. Забудовник почув голос громади та погодився на компроміс.

"Ми родом із Запоріжжя і маємо у своєму портфелі багато проєктів, три з яких ми добудували вже під час війни у місті за 40 км від лінії фронту. Маємо певний досвід в будівництві. І коли зіштовхнулись із такою ситуацією, а для нас це вперше за всі роки роботи, то вирішили дослухатись до бажань громади та піти назустріч.

Адже хочемо бути корисними в місті, яке нас прихистило, де ми зараз живемо, працюємо і будуємо. Війни в нашому житті достатньо, не хочемо ні ким воювати. Ми з командою хочемо будувати сучасні проєкти, які відповідатимуть всім потребам часу і людей", – зазначив під час зустрічі засновник і CЕО SENSAR Development Марк Марченко.

Новий проєкт включає такі елементи: готель з апартаментами для тимчасового проживання на три-чотири поверхи з басейном, лікувально-оздоровчий центр для ветеранів та воїнів, приватний дитячий садок, озеленення території та розробка джерел термальних вод, які, за попередньою інформацією геологів, існують на цій ділянці. Забудовник також зобов'язався виділити 10 мільйонів гривень на завершення будівництва школи як внесок у розвиток соціальної інфраструктури селища.

Марк Марченко запевнив, що на ділянці не буде багатоповерхівок чи торгових центрів, як планували на початку. Проєкт повністю переосмислили, а комерційну привабливість вирішили шукати у побудові та адмініструванні готелю. Таким чином щільність забудови ділянки зменшили до 20-25%, а ще це дало змогу зберегти багаторічні дерева, яким загрожувала вирубка.

Для готелю вже шукають міжнародного оператора – ведуть переговори з "Хілтоном" та "Ріксусом".

Реабілітаційний центр на більш ніж 500 квадратних метрів буде продовженням проєкту UNBROKEN, який активно розвиває Львів.

Щодо термальних джерел, такий обговорюваних у Брюховичах, проте так і не облаштованих ніким. У SENSAR Development повідомляють, що вже проводять початкові роботи з вивчення ґрунту, щоб визначити термальний потенціал на цій ділянці. Та, за умови позитивних висновків, проєкт буде скорегований.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.