Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівська поліція

Вівторок, 18 липня 2023, 15:37

Поліція витратить майже 120 тисяч на опитування громадської думки у Львові

львівська поліція

Нацполіція Львівщини замовила за 119 тисяч гривень опитування громадської думки щодо рівня безпеки у Львові та довіри львів'ян до поліції.

Головне управління Національної поліції у Львівській області провело тендер у системі ProZorro на послуги з опитування громадської думки, які переможець тендеру має здійснити до 20 вересня 2023 року.

Аукціон стартував 11 липня, на нього подалися троє учасників: ТОВ "Імідж-контроль" (119 800 грн), підприємниця Мар'яна Малачівська-Данчак (120 000 грн) та ТОВ "Форсервіс ЮА Сейлз" (150 229 грн). Переможцем обрали ТОВ "Імідж-контроль", а очікувана вартість послуг становила 168 876 грн.

Як вказано у закупівлі, поліція Львівщини замовила дві послуги з опитування громадської думки серед львів'ян та гостей міста, віком від 18 років, у рамках проєкту "Створення системи швидкого реагування на злочини і події у Львові", що реалізується ГУ Нацполіції Львівщини за фінансування Євросоюзу у рамках програми транскордонної співпраці "Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020".

Опитування має на меті визначити рівень безпеки у Львові та довіри до поліції перед стартом системи швидкого реагування на злочини та у динаміці на початку її роботи. Його потрібно провести у дві хвилі. Перша – у липні 2023 року, друга – після старту системи (впродовж серпня до 20 вересня 2023 року).

У поліції зазначили, що, за даними соціологічного опитування у 2016 році, рівень оцінки безпеки у Львові мешканцями міста становив 76% у світлий період дня та 40% вночі. На момент підписання грантової угоди у 2018 році метою впровадження проєкту "Створення системи швидкого реагування на злочини і події" було спрямоване на збільшення цієї цифри на 9% – до 85% у світлий період дня та на 20% – до 60% вночі.

Результати опитування мають допомогти з’ясувати, наскільки запуск системи та впровадження окремих технологічних рішень у роботу ГУ Нацполіції Львівщини вплинув на суб’єктивне відчуття безпеки та довіру до поліції.

Вимоги до переможця тендеру:

- оцінити рівень суб'єктивного відчуття безпеки львів'ян та гостей міста у денний та нічний час перед стартом системи та у динаміці після її запуску;

- оцінити рівень довіри львів'ян та гостей міста до поліції перед стартом системи та у динаміці після її запуску. 

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Імідж-контроль" зареєстроване у Києві з 2001 року, займається дослідженням кон'юнктури ринку та виявлення громадської думки. Власниками фірми є мешканець Київщини Юрій Задирака та кияни Юрій Бауман й Костянтин Малеєв.

Додамо, у лютому цього року Нацполіція Львівщини вдруге замовила за 73 млн грн зведення центру швидкого реагування поліції у львівської будфірми "Інтербуд".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.