Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 21 липня 2023, 13:31

У Львові тимчасово надаватимуть безплатне житло для захисників та їхніх рідних

Львів

У місті прийняли положення, згідно з яким захисників та їх рідних, які приїхали до Львова, забезпечують тимчасовим безоплатним проживанням.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 21 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив положення про забезпечення тимчасовим безоплатним проживанням захисників і захисниць України та членів їх сімей, які приїхали до Львівської МТГ.

"Родини військових, які приїжджають доглядати за пораненими у госпіталі, не завжди знають як і де можна поселитися. Тому згідно з домовленостями із хостелами, які розташовані поряд, ми можемо надати їм можливість безкоштовного проживання на час, потрібний для догляду за військовими.

Також ми надаємо поселення, коли родина військового прибуває до Львова для участі в похованні своїх рідних чи з метою медичного огляду за скеруванням в наші медичні заклади, чи з метою участі в урочистостях або відвідуванні Личаківського кладовища" – зазначила Світлана Ткачук.

Загалом йдеться про тимчасове безоплатне проживання захисників і захисниць та їх рідних, рідних сімей загиблих захисників чи захисниць України, які приїхали до Львова, щоб:

- пройти медичне обстеження за скеруванням медичного закладу (поселення передбачене до 2 діб; проте за потреби подальшого обстеження, проживання може бути продовжене за наявності документа, який підтверджує необхідність);

- забезпечити догляд за пораненим, який перебуває на стаціонарному лікуванні в медичному закладі (поселення на термін, необхідний для забезпечення такого догляду, підтверджений документом медзакладу);

- відвідати могили на Личаківському цвинтарі загиблих захисників чи захисниць (поселення на 1 добу);

- взяти участь в урочистостях та інших заходах, які відбуваються у Львівській громаді (поселення на 1 добу);

- організувати участь у похованні загиблого захисника чи захисниці (поселення до 3 діб).

За словами Світлани Ткачук, подібна програма у Львові діяла ще з 2018 року, однак вона потребувала змін через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Безоплатне проживання забезпечує Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій, який закуповує таку послугу у готелях та хостелах. Для поселення потрібно звернутися у Центр та подати заяву.

Додамо, у березні на сесії Львівської міської ради депутати затвердили зміни до бюджету Львівської МТГ на 2023 рік, згідно з якими передбачили 140 млн грн на програму підготовки національного спротиву.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.