Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

lviv.gp.gov.ua

Вівторок, 25 липня 2023, 12:23

Дрогобицького блогера викрили на дискредитації ЗСУ та виправдовуванні російської агресії

затримання

Мешканець Дрогобича публікував на своєму YouTube-каналі відео, де називав бійців ЗСУ злочинцями та виправдовував збройну агресію РФ проти України.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, затримали та повідомили про підозру блогеру з Дрогобича, якого звинувачують в перешкоджанні діяльності ЗСУ та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України.

"Мешканець Дрогобича є місцевим блогером, який на своїх сторінках у соцмережах публічно дискредитував українських захисників. Зокрема, в одному із прямих ефірів підозрюваний називав представників ЗСУ злочинцями.

Фігурант неодноразово перешкоджав законному врученню повісток представниками ТЦК, проганяючи їх та називаючи "шакалами". При цьому стверджував, що військові, які отримали поранення на фронті й почали працювати у вищевказаній установі є злочинцями. Закликав перешкоджати їх діяльності. Водночас цей конфлікт він знімав на відео, яке згодом опублікував в соціальній мережі" – наголосили у прокуратурі.

Також блогер публікував на своєму YouTube-каналі відео, у яких стверджував, що вручення повісток українцям є незаконним та неконституційний, пояснював, як уникати вручення повісток, а також виправдовував збройну агресію РФ проти України, розпочату у 2014 році.

Його затримали, наразі до суду скеровано клопотання про обрання мешканцю Дрогобича запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії тривають.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.