Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа у Львові

П'ятниця, 28 липня 2023, 11:39

У школах Львова учням планують заборонити користуватися мобільними телефонами

школа у Львові

Львівська міськрада ініціює з 1 вересня заборону на використання мобільних телефонів школярами під час навчального процесу. 

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

З 1 вересня цього року у школах Львова ініціюватимуть заборону для учнів використовувати мобільні телефони.

Як пояснив керівник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк, такі дії покликані створити умови для спілкування дітей з однолітками та уникнути зайвого відволікання від навчального процесу.

"Ми хочемо ініціювати й з 1 вересня заборонити використання мобільних телефонів під час навчального процесу. Це відволікає дітей. Так є в багатьох школах за кордоном, так є в багатьох приватних школах, хороших школах. І всі навчальні заклади, які це впровадили, наводять багато переваг такої ініціативи" – наголосив Андрій Закалюк.

За його словами, для навчання мобільні телефони переважно учнями не використовуються.

"Ми розуміємо, що є переживання батьків, коли повітряна тривога, як буде дитина без мобільного телефона. Але в школі завжди є людина, яка відповідає за дітей. Ви завжди можете сконтактувати з класним керівником, з директором, із заступником директора. Вони завжди відкриті до батьківської спільноти. Діти будуть в безпеці" – додав Закалюк.

Наразі управління освіти разом з керівництвом шкіл та педагогами мають обговорити та напрацювати механізм і логістику впровадження заборони для учнів використання мобільних телефонів.

Додамо, незабаром у п'яти школах Львова запрацюють центри національно-патріотичного виховання. Також з 5 червня у місті запрацювали школи дозвілля, які є аналогом літніх таборів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.