Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

авто

Середа, 2 серпня 2023, 11:55

В Україні скасували обмеження на кількість спроб здачі іспиту з водіння

авто

МВС скасувало обмеження щодо кількості спроб складання практичних іспитів з водіння для отримання водійського посвідчення.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України на своїй сторінці у Фейсбуці.

МВС з 1 серпня цього року скасувало обмеження щодо кількості спроб складання практичних іспитів для отримання водійського посвідчення.

Впродовж року після завершення навчання в автошколі та отримання свідоцтва про теоретичну підготовку кандидат має:

- необмежену кількість спроб для складання теоретичного іспиту;

- необмежену кількість спроб упродовж двох років з дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки для складання практичного іспиту.

Інтервал між складанням теоретичного або практичного іспитів (у разі неуспішного складання) становить не менше ніж 10 календарних днів, а результат успішно складеного теоретичного іспиту буде дійсним упродовж одного року, а практичного, – два роки.

Також в МВС наголосили, що оновили екзаменаційний лист практичного іспиту, у якому чітко визначено типові помилки та критерії для оцінювання здібностей кандидата на право отримання водійського посвідчення.

У Головному сервісному центрі МВС додали, що зняття обмежень стосується і тих, хто вже задавав практичний іспит з водіння, але мав неуспішну спробу чи 2 спроби (загалом раніше було лише 3 спроби для здачі іспиту).

Додамо, у березні 2022 року уряд спростив процедуру підготовки та допуску водіїв до керування транспортом на час дії воєнного стану.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.