Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Львівводоканал

П'ятниця, 4 серпня 2023, 10:16

Львівводоканал планує реконструювати станцію для дезінфекції води у Винниках

Львівводоканал

Львівводоканал спільно з UNICEF Ukraine реконструює станцію для дезінфекції води у Винниках та закупить нове обладнання для водопровідних мереж.

Про це повідомляє ЛМКП "Львівводоканал" на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Львівводоканал" 28 липня підписав з UNICEF Ukraine меморандум про фінансування у Львові двох проєктів, необхідних для забезпечення доступу до якісної питної води та покращення санітарних умов. 

Зокрема, йдеться про реконструкцію електролізної станції у Винниках та закупівлю обладнання для пошуку скритих витоків, прочистки трубопроводів та телеінспекції каналізаційних мереж.

Проєкти планують завершити до кінця 2024 року.

"Уже 3 роки як Львів відмовився від хлору для дезінфекції питної води та перейшов на розчин гіпохлориту натрію, що виготовляється методом електролізу із звичайної солі. Однак ми виробляємо розчин лише на одній насосній станції, а у випадку надзвичайної ситуації ми не маємо резервного джерела дезінфекції.

Саме тому запуск ще однієї електролізної станції стане кроком для зміцнення безпеки системи централізованого водопостачання у місті, дозволить повністю відмовитися від хлорування води як резервного методу водопідготовки" – наголосив директор ЛМКП "Львівводоканал" Дмитро Ванькович.

Він додав, що загальна протяжність водопровідних мереж, які обслуговує "Львівводоканал", становить понад 2200 км та ще 700 км каналізаційних мереж. Переважна більшість мереж перевищили свій термін експлуатації та потребують частих ремонтів. Обладнання придбане спільно з ЮНІСЕФ дозволить набагато швидше виявляти скриті витоки на мережах, аби уникнути втрат питної води. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.