Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

озеро у Львові

П'ятниця, 4 серпня 2023, 14:24

У Львівській міській раді полічили всі комунальні водойми Львова

озеро у Львові

У Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали про затвердження переліку водойм комунальної власності.

Про це йдеться у проєкті ухвали, яку опублікували на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 2 серпня 2023 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали, якою затвердити перелік водойм комунальної власності на території Львівської МТГ та відповідальних за їхнє утримання.

Згідно з документом, у Львові, для впорядкування, обліку та утримання водойм, планують затвердити перелік водойм загального користування та технологічних водойм, а також відповідальних за їх утримання установи. 

Зокрема, у перелік водойм загального користування комунальної власності увійшли 102 озера і ставки у Львові та селах Львівської громади, що перебувають у комунальній власності та мають рекреаційну цінність.

Натомість на території Львівської МТГ нарахували 19 технічних водойм, 10 з яких знаходяться у Личаківському (включно зі с. Лисиничі та с. Підбірці), 1 – у Залізничному, 3 – у Сихівському та 5 – у Шевченківському (включно зі смт Брюховичі та м. Дубляни) районах Львова.

Однак до цього переліку не увійшли озера, які перебувають у приватній чи державній власності. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.