Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Українська команда

Понеділок, 7 серпня 2023, 14:50

"Українська команда" передала на передову велику партію дронів-камікадзе

Українська команда

Волонтерський штаб "Українська команда" передав розвідникам чергову партію дронів-камікадзе, на які раніше оголошував збір коштів.

Загалом у межах цього збору придбали вже майже 150 дронів-камікадзе для захисників.

Про це повідомляє сторінка штабу у Facebook.

"У межах великого збору на дрони-камікадзе "Українська команда" закупила вже майже 150 FPV-дронів для наших захисників, на які донатили тисячі українців. Раніше ми вже передавали дрони-камікадзе багатьом підрозділам. Зараз ми передали чергову партію одному з підрозділів розвідки на передову, щоб вони могли нищити ворога ще ефективніше", – йдеться у повідомленні волонтерського штабу.

Як повідомив керівник "Української команди" Артур Палатний ці універсальні керовані дрони можуть піднімаються на висоту до 1 кілометра та летіти зі швидкістю до 100 км/год. Кожен з них піднімає понад 1 кілограм вибухівки.

"Вже найближчим часом наші хлопці будуть передавати "привіти" ворогу завдяки цим дронам-камікадзе. Кожен дрон обладнаний гарною камерою та може нести більше кілограма вибухівки. Камери передають зображення в режимі реального часу, що дозволяє нашим бачити позиції ворога, як на долоні. Дрони влучно доставляють окупантам вибухівку", – зазначив Палатний.

Раніше повідомлялося, що "Українська команда" передала дрони 72-й бригаді імені Чорних Запорожців, 204-му батальйону територіальної оборони міста Києва, підрозділу "Скала" та іншим.

Нагадаємо, що 25 липня міський голова Києва Віталій Кличко повідомив під час сесії Київської міської ради про те, що місто збільшить видатки з міського бюджету на допомогу військовим в декілька разів – до 5 мільярдів гривень. Також 2 серпня Віталій Кличко зустрівся з новим послом Німеччини в Україні Мартіном Єгером. Розмова йшла про подальшу підтримку та допомогу Німеччини нашій державі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.