Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пам'ятник Адаму Міцкевичу

boryslavrada.gov.ua

Середа, 9 серпня 2023, 10:32

У Бориславі відреставрували найдавніший міський пам'ятник Міцкевичу

пам'ятник Адаму Міцкевичу

Фундаторами пам'ятника Адаму Міцкевичу були бориславські нафтовики.

Про це повідомляє Бориславська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 8 серпня, у Бориславі завершили відновлення найдавнішого у місті пам’ятника – погруддя польського письменника та діяча Адама Міцкевича, що знаходиться у міському парку культури й відпочинку.

Тут також облаштували відпочинкову зону.

Як пояснив ініціатор реставрації пам’ятника, керівник ГО "Регіональне товариство культури польської Борислава" Сергій Силантьєв, відновлення самого пам’ятника виконав інститут "Полоніка".

"Погруддя Міцкевичу – це найстаріший пам’ятник у місті. Він віддавна стояв в міському парку, проте знаходився у затінку і мав занедбаний вигляд. Зараз оновленого Міцкевича буде видно здалеку, а нова локація стане ще одним затишним місцем для зустрічей та відпочинку мешканців" – додав міський голова Борислава Ігор Яворський.

Зазначимо, пам’ятник Адаму Міцкевичу у Бориславі було встановлено ще у 1898 році (до 100-річного ювілею поета) за кошти нафтовиків Борислава та за участі відомого українського письменника, діяча Івана Франка.

Проте під час тимчасової окупації міста, він був скинутий фашистами у річку Тисменицю. Вдруге меморіал був встановлений у 1947 році в центральній частині міста, а від 1968 і до сьогодні – знаходиться у міському парку. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.