Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Борислав

Середа, 9 серпня 2023, 11:17

У Бориславі поблизу нафтових свердловин збудовано понад 100 житлових будинків

Борислав

У місті з порушенням встановлених охоронних зон збудовані понад 100 житлових будинків, знаходиться міський парк та прокладені газопроводи.

Про це повідомила пресслужба Бориславської міської ради.

У Бориславі на земельних ділянках, які знаходяться поблизу наявних та ліквідованих нафтогазових свердловин, збудовані понад 100 житлових будинків, розташовується міський парк, проєктується новий житловий квартал та прокладені газопроводи, що є порушенням наявних правил та норм.

Як наголосили у Бориславській міськраді, згідно з законом, мінімальна відстань будівель і споруд до наявних нафтових свердловин не може бути менш як 150 метрів, а до ліквідованих нафтових свердловин не може бути менш як 50 метрів. 

"Для експлуатації Бориславського нафтового родовища на території громади розміщена значна кількість наявних та ліквідованих нафтогазових свердловин та прокладено нафто- і газопроводи. На наявних та ліквідованих свердловинах періодично виникає потреба проведення комплексу робіт з ліквідації свердловин, ліквідації загазованості, виконанні протиаварійних робіт та інших невідкладних робіт, які вимагають доступу працівників НГВУ "Бориславнафтогаз" до таких об’єктів.

НГВУ "Бориславнафтогаз" не може нести відповідальність за завдавання втрат майну громади міста Борислава, громадян чи юридичних осіб, спорудженому в межах охоронних зон свердловин та нафто- і газопроводів, у випадку виникнення надзвичайних ситуацій на таких об’єктах підвищеної небезпеки" – йдеться у повідомленні.

Перелік об’єктів нерухомого майна, побудованих із порушенням встановлених охоронних зон, можна переглянути тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.