Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Четвер, 10 серпня 2023, 12:27

На Львівщині залишилось демонтувати понад 280 радянських пам'ятників

Львів

Станом на сьогодні в області демонтували 173 об'єкти радянської пропаганди.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Станом на 8 серпня, від початку року на території Львівської області демонтували 173 радянських пам'ятники, натомість залишилось знести ще 281 об’єкт.

Як пояснив голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета, демонтаж пам'ятників-символів радянського режиму відбувається на підставі рішення Львівської облради від 20 вересня 2022 року "Про завершення декомунізації та деколонізації на території Львівської області".

"Це рішення дало поштовх до пришвидшення процесу декомунізації в області. Зараз діють ініціативні групи з громадськості, активно в цьому напрямку працюють окремі депутати Львівської обласної ради. Також була створена робоча група з питань декомунізації при Львівській ОВА. Переконаний, що наша комісія і робоча група разом докладуть максимальні зусилля для спільної мети – ліквідувати на Львівщині маркери радянського минулого" – заявив Святослав Шеремета.

Зазначимо, станом на 15 липня, з початку року в області демонтували 123 пам’ятники радянського режиму.

У вересні 2022 року на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про завершення декомунізації та деколонізації на території Львівської області.

Додамо, раніше Верховна Рада прийняла законопроєкт, яким заборонила давати географічним об'єктам назви, пов'язані з Росією та її діячами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.