Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ексгумація поховань на Марсовому полі

city-adm.lviv.ua

Середа, 9 серпня 2023, 15:00

Військове кладовище з Личакова перенесуть на Голосківський цвинтар

ексгумація поховань на Марсовому полі

Військовий меморіал на Личаківському військовому кладовищі перенесуть на Голосківський цвинтар.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Вчора, 8 серпня, консультативна рада при департаменті архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА вирішила перенести військовий меморіал – Личаківське військове кладовище, що на вул. Мечнікова, 33 у Львові, на Голосківський цвинтар.

Натомість на місці колишнього військового меморіалу планують облаштувати Меморіальний комплекс Героїв України, в пам'ять про українських військових, які віддали своє життя за Незалежність України.

Зазначимо, що раніше на Личаківському військовому цвинтарі розпочалась ексгумація давніх поховань. Станом на середину червня фахівці Меморіально-пошукового центру "Доля" ексгумували рештки 459 людей.

Тоді також наголошували, що усі знайдені поховання часів Першої світової війни планують перенести поруч, на поля № 84 та № 85, де у майбутньому збудують Меморіальний комплекс, а ось рештки з радянських часів (1944 – 1950 роки) вирішили перенести на Голосківське кладовище.

Додамо, у серпні 2022 року стало відомо, що на Марсовому полі планують облаштувати Меморіальний комплекс Героїв України, а рештки військових радянської армії перепоховати в іншому місці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.