Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Понеділок, 14 серпня 2023, 15:21

Фонтанолюбець Садовий обстежуватиме балкони у центрі Львова

Андрій Садовий

У місті обстежують балкони, які виходять на проїзні частини та тротуари.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У Львові розпочали обстеження всіх балконів у центральній частині міста через обвал балкона житлового будинку на вул. Під Дубом, 2, внаслідок якого загинув мешканець квартири.

Завершити обстеження планують восени цього року.

"Зараз у старій частині міста проводять обстеження усіх балконів – зокрема тих, які виходять на проїзну частину і на хідники. Якщо при візуальному обстеженні буде видно, що балкон потребує ремонту, то будемо замовляти відповідні дослідження, аварійні елементи будемо знімати і покривати балкон сіткою" – наголосила голова Галицької районної адміністрації Галина Гладяк.

За її словами, будинок на вул. Під Дубом, 2 був списаний з балансу міста у 2020 році. Тоді ж було проведено обстеження, згідно з яким балкон був у задовільному стані.

Крім цього, відтепер програму співфінансування реставрації балконів у Львові планують поширити й на будинки, що не є пам'ятками архітектури.

Станом на сьогодні у місті є 380 тисяч балконів, з них – 372 тисячі або 98% перебувають у приватній власності.

"Ми активно працюємо з мешканцями, наголошуємо їм на тому, що балкон є невід'ємною частиною квартири, входить в метраж і є власністю мешканця, якою він користується. Але ми розуміємо, що не кожен власник має можливість відреставрувати чи відремонтувати балкон. Бо, до прикладу, реставрація балкона у будинку-пам'ятці може коштувати від 100 тис. грн до 1 млн грн. Тому ми хочемо розширити програму реставрації – йтиметься про будинки різного віку в усіх районах міста.

У найближчі кілька днів ми деталізуємо суму, яку має оплатити власник квартири у будинку, який не є пам'яткою. А решту коштів буде оплачувати місто. Тобто, співпраця буде подібною до тої, яка зараз є між містом та мешканцями будинків-пам'яток" – пояснив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Нагадаємо, 13 серпня на вул. Під Дубом, 2 обвалився балкон квартири на четвертому поверсі, де в цей час перебував 43-річний власник житла. Чоловік загинув. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.