Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Середа, 16 серпня 2023, 12:15

Депутати Львівської облради планують звернутися до ЦВК щодо бездіяльності Львівської ТВК

Львівська облрада

Комісія облради доручила напрацювати звернення до ЦВК щодо бездіяльності Львівської ТВК з заміщення депутатів, які достроково склали повноваження.

Вчора, 15 серпня, на засіданні постійної комісії з питань законності, депутатської етики, регламенту та свободи слова Львівської обласної ради депутати внесли зміни до проєкту рішення облради "Про інформацію щодо заміщення депутатів Львівської обласної ради, повноваження яких достроково припинені".

Зокрема, назву проєкту рішення змінили на "Про інформацію щодо заміщення депутатів місцевих рад Львівщини, повноваження яких достроково припинені", а також доручили напрацювати звернення до ЦВК щодо бездіяльності територіальної виборчої комісії у Львівській області з заміщення депутатів місцевих рад, повноваження яких достроково припинені.

"У Золочівській районній раді ще з 17 лютого 2023 року було прийнято рішення про дострокове припинення повноважень депатата районної ради, проте до сьогодні Золочівська ТВК жодного рішення про визнання обраного за наступністю депутата не прийняла" – зачитав текст звернення до ЦВК голова депутатської фракції Європейська Солідарність у Львівській обласній раді Олег Дуда.

Натомість, як заявив заступник голови Львівської обласної територіальної виборчої комісії Олександр Чорний, впродовж 2022-2023 років було достроково припинено повноваження 6 депутатів Львівської обласної ради від трьох політичних партій: Українська Галицька Партія, Європейська Солідарність та Голос.

Однак, незважаючи на те, що з 2022 року й до 14 серпня цього року Львівська ТВК провела 14 засідань, фактично з них результативними виявились лише 4, натомість 10 не відбулися через брак кворуму.

За словами Чорного, від 5 до 9 членів ТВК постійно або не приходять на засідання або блокують прийняття рішень. Через це вони у липні цього року звернулись до поліції про перешкоджання роботи ТВК її членами, однак ніякої  інформації від правоохоронців з цього питання наразі немає.

Нагадаємо, у липні цього року ЦВК задовольнила скаргу Львівської обласної організації УГП на бездіяльність Львівської обласної ТВК щодо заміщення депутата Львівської обласної ради, який склав повноваження. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.