Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа у Львові

П'ятниця, 18 серпня 2023, 12:22

У школах Львова планують відкрити 12 центрів національно-патріотичного виховання

школа у Львові

При школах у кожному районі Львова планують створити по два центри національно-патріотичного виховання.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У Львові на базі шкіл відкриють 12 центрів національно-патріотичного виховання. Станом на сьогодні вже функціонує один в Галицькому районі, до жовтня відкриють ще п’ять.

"Ми плануємо повністю переформатувати роботу і викладання предмету "Захист Вітчизни" та вивести національно-патріотичне виховання в школах на новий рівень. Зокрема, йдеться про створення при опорних закладах освіти 12 центрів національно-патріотичного виховання з окремими штатами та необхідною матеріальною базою, щоб якісно і ефективно викладати цей предмет" – наголосив керівник управління освіти Львова Андрій Закалюк,

Загалом у Львові буде 12 центрів національно-патріотичного виховання (по два в кожному районі). Один з них вже функціонує у Галицькому районі за базі Центру дитячої та юнацької творчості. Другий центр відкриють 1 вересня на Сихові, у школі №13. Ще пʼять планують відкрити 1 жовтня, решту – пізніше.

Основні напрямки діяльності таких центрів: основи цивільного захисту; кульова стрільба (навчання зі стрільби); тактична підготовка; домедична допомога.

У центрах національно-патріотичного виховання працюватимуть психологи та фахові інструктори з кульової стрільби, домедичної і тактичної підготовки.

Нагадаємо, у червні повідомляли, що центри національно-патріотичного виховання запрацюють у таких шкоалах міста: школа № 36 (вул. Володимира Великого, 55Б), школа № 13 (вул. Драгана, 7), школа № 42 (вул. Каштанова, 9), школа № 92 (вул. Шевченка, 390), школа № 15 (вул. Патона, 7).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.