Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Фб А.Садового

Вівторок, 22 серпня 2023, 11:35

Фонд культури Садового возвеличуватиме його уподобання за 500 тисяч у рік

Андрій Садовий

Виконком затвердив штатний розпис та розмір зарплат КУ "Фонд культури Львівської МТГ".

Сьогодні, 22 серпня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив структуру та штатний розпис комунальної установи "Фонд культури Львівської міської територіальної громади" та положення про відділ "Львівський культурний хаб" цієї установи.

Згідно з документом, штатний розпис "Фонду культури Львівської МТГ" складатиметься з 10 посад: виконавчий директор, головний бухгалтер, у відділі "Львівський культурний хаб" та у відділі розвитку працюватимуть по 3 людей, а у відділі конкурсних проєктів – 2 людей.

Всього на заробітну плату працівникам установи передбачили 498 667,68 грн. Зокрема, зарплата директора підприємства становитиме 145 804,64 грн, головного бухгалтера – 95 589,44 грн, керівник відділі проєктів отримуватиме 95 589,44 грн зарплати, а керівник відділу розвитку – 85 829,44 грн.

 

Як йдеться у документі, "Львівський культурний хаб" КУ "Фонд культури Львівської МТГ" створюється у межах проєкту ЮНЕСКО "Культура заради миру та стійкості: створення культурного центру у місті Львові, Україна". Культурний хаб діятиме на вул. Князя Романа, 6 та працюватиме над розвитком і промоцією культури у Львові.

До повноважень Львівського культурного хабу належать:

- проведення програм наставництва з питань охорони культурної спадщини, розробка або адаптація освітніх матеріалів з питань захисту та промоції культури у всіх її формах;

- підтримання та зростання креативних індустрій, надання простору для художників, музикантів та інших працівників культури для організації роботи та виставок;

- організація культурних заходів та підтримка досліджень у сфері культури;

- просування культури, у тому числі шляхом співпраці з медіа, організації кампаній та інших заходів, спрямованих на підвищення обізнаності та сприяння повазі до культурного розмаїття, та створення платформи для діалогу та взаємодії.

Нагадаємо, "Фонд культури" створили у липні 2021 року. Комунальне підприємство займається створенням культурного середовища та промоцією Львова й фінансується з продажу алкоголю й тютюну.

У грудні 2021 року виконком затвердив статут "Фонд культури" та призначив тимчасово в.о. виконавчого директора цього підприємства директорку ЛКП "Культурно-освітній центр ім. О. Довженка" Марту Іванишин.

Розмір статутного капіталу "Фонду культури Львівської громади" становить 1 000 000 гривень. Детальніше з роботою підприємства можна ознайомитися тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.