Отець Дроздяк пішов від львівських райців у широкий світ

Середа, 23 серпня 2023, 12:35

Павло Дроздяк пішов із посади капелана Львівської міської ради.

Сьогодні, 23 серпня, під час засідання Львівської міської ради капелан міської ради, прессекретар Львівської архієпархії УГКЦ Павло Дроздяк заявив, що йде з цієї посади.

Павло Дроздяк був капеланом Львівської міської ради впродовж 11 років. Сьогодні він подякував депутатам за співпрацю та провів останню молитву у міській раді. З вересня він служитиме для української діаспори у США. Міський голова Львова Андрій Садовий на прощання вручив Дроздяку золотий герб Львова.

Хто стане новим капеланом Львівської міської ради, стане відомо вже у вересні.

Зазначимо, з 2010 року у Львівській міській раді було започатковано традицію – кожне пленарне засідання сесії розпочинати із молитви. Першим капеланом міськради був парох храму Різдва Пресвятої Богородиці, отець Орест Фредина, а з 2012 року – отець Павло Дроздяк.

Дроздяк з 2008 року й до сьогодні є прессекретарем Львівської архиєпархії УГКЦ, відповідальний у Львівській митрополії за контакти з органами державної влади та місцевого самоврядування

Впродовж 2004-2014 років він був кореспондентом радіо "Воскресіння", а у 2004-2008 роках – автором і ведучим щонедільної релігійної програми на радіо "Львівська Хвиля" (100,8 FM) "Духовна Мандрівка".

Мітки: капеланство, новини львова, Павло Дроздяк, сесія Львівської міської ради 8 скликання