Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Дрогобицький район

Четвер, 24 серпня 2023, 11:44

У трьох селах Дрогобицького району запровадили карантин через сказ у куниці

Дрогобицький район

У селі Вороблевичі виявили хрору на сказ куницю, яка покусала жінку.

Про це повідомляє Дрогобицька районна військова адміністрація на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 23 серпня, Державна надзвичайна протиепізоотична комісія Дрогобицької РДА прийняла рішення запровадити карантинні обмеження у селах Вороблевичі, Хатки та Михайлевичі Дрогобицького району через виявлення сказу у куниці.

"18 серпня у селі Вороблевичі куниця проникла на подвір’я місцевих господарів, напавши на свійську тварину та нанісши укус господині. Згодом у лабораторії у куниці підтвердили захворювання на сказ.

Державною надзвичайною протиепізоотичною комісією при Дрогобицькій РВА карантин у селах Вороблевичі, Хатки та Михайлевичі накладено терміном на місяці. Профільні служби вживають передбачені заходи із запобігання поширювання захворюванню – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з 17 серпня на Дрогобиччині запроваджено карантин на два місяці у селі Новошичі та його 5-ти кілометровій зоні – селах Брониця, Бистриця, Долішній Лужок через виявлення сказу у борсука.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.