Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Сорочинський ярмарок

Фб Палацу мистецтв

П'ятниця, 25 серпня 2023, 16:00

У Львівському палаці мистецтв триває Сорочинський ярмарок

Сорочинський ярмарок

Сорочинський ярмарок у Львові зібрав 105 учасників з різних областей України.

Про це повідомляє Львівський палац мистецтв на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 24 серпня, вперше у Львові розпочався національний Сорочинський ярмарок, який традиційно щороку проходив у Великих Сорочинцях на Полтавщині та який зберігся ще з XVIII століття.

До початку повномасштабної війни ярмарок проводили традиційно один раз на рік в передостанній тиждень серпня, однак задля збереження традиції ярмаркування організатори вирішили провести презентацію Сорочинського ярмарку у Львові.

Ярмарок триватиме до 27 серпня у Львівському палаці мистецтв й присвячений Дню Незалежності України "Схід і Захід разом".

"Цьогоріч, 105 учасників з різних областей України, в тому числі колективи, підприємці та майстри Народного мистецтва зі Львівщини взяли участь у Національному ярмарку, події, яка представляє кухню, традиції, фольклор, загалом етнос України. Засновниця заходу – Світлана Свищева" – наголосили у Львівському палаці мистецтв.

Крім цього, на ярмарку представлені 14 українських підприємств-виробників товарів легкої промисловості, 42 виробники крафтової продукції та різних смаколиків (медова, молочна, сирна, ковбасна продукція, бакалія, солодощі, морозиво, чаї та інше), понад 40 майстрів народних промислів.

Також тут є страви української кухні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.