олександр ковальчук,  4 березня 2013

Страсті за Шемчуком

Кінець анкерової ери Костюка та презентація прокурорського Шемчука народу пролунали, як кіт серед березневого неба.

Весна прийшла і несподівано принесла оновлення усім втулкам та шпалам. Декого надурив своїми прогнозами бабак Мишко і тому вони дізнались про презентацію Віктора Шемчука за лічені хвилини до презентації.

Але більшість знала про падіння Костюка ще у суботу. Джерела різної кулуарної впливовості та коридорної інсайдерності чесно виконали свої обов'язки перед підконтрольними ЗМІ.

Несподіванка – надзвичайно дике слово для вух такого консервативного міста як Львів. Львів боїться несподіванок. Намагається їх ігнорувати. Замовчувати. Не помічати. Здавалось, що за стільки поколінь у Львові мав би набутись імунітет до зміни влади, еволюційно розвинутись особлива чуйка, з'явитись специфічна лабільність.

Але ж ні, трухлява душа Львова й досі трясеться від однієї тільки думки про власне розвіяння навколишнім світом під натиском такого ірраціонального чинника як столична влада. Від високого тиску глиняні ноги Львова заколосяться, лабільність перейде у біль, а вірування у лавірування в Єдиного Бога Отця, Вседержителя, Творця неба і землі.

Тому презентація Шемчука у стінах облради розлилась відчайдушним щемом присутніх підлеглих та кандидатів на звільнення. Це на презентації Горбаля ще якийсь панотець міг псувати усю навколишню карму негайним проханням про розмитнення катафалку. Сьогодні і без катафалку очі багатьох чиновників не знаходили крісла, стояли і намагались примиритись з прокурорським фатумом, що роз'ятрював їм душу своєю тілесною присутністю.

Страждання розлилось буратіновим сиропом у країні дурнів. В декого обличчя напилося тархуну та стало дюшесом. Страждання стояло. Страждання тиснуло на чиновницькі голови. Вони рибами хапали повітря. Очі робились великими і намагались таким збільшення площі втримати натиск прокурорських картинок.

shm 01

Міліція хижо дивилась ліворуч на бідних жертв Шемчука, а також пасла задніх, найменш захищених.

shm 02

Задні стояли у глибокій задумі та високо підтримували прапор свого кармічного страждання.

shm 10

Страсті за Шемчуком мали б особливо цікавити працівників прокуратури, але їм хтось постійно закривав очі на таку несправедливість у цей вербовий понеділок.

shm 18

Найбільше страждало телебачення. Воно ще не встигло апгрейднутись до останньої версії і тому ніяк не могло відшукати потрібного ракурсу для висвітлення такої радісної події у своєму житті.

shm 05

Радістю світився тільки Груник і це був єдиний світлий промінчик у царстві темряви та скреготу зубів.

shm 03

А страх стояв такий, що навіть тренажерні душі ставали романтиками і робили пальцями журавлів.

shm 06

Більш інтелігентні душі намагались закрити рота власному розумові та перетворювались на овочі.

shm 07

Вони культурно страждали невимовним мовчанням.

shm 08

І закусювали зубами така зрадливу людську плоть.

shm 09

Хтось занурювався у внутрішню еміграцію і вже там відпускав чехівське підборіддя.

shm 11

Саме у такій болотяній атмосфері Грищенко ловив гав та мріяв про Дюймовочку.

shm 12

Костюк, впертим ісусиком, підкорявся долі між двома пляшками мінералки.

shm 13

І лише новопризначений Шемчук подумки іронізував сибаритними губами над невдалими порівняннями відпочинкових габаритів Криму та Львова.

shm 14

Страх перед столичною владою ловив його лише зрідка і тоді він також піддавався загальній фічі вирячених очей відфільтрованих інстаграмом.

shm 15

У моменти інших столичних жахів він вже звично ховався за двома пляшками мінералки.

shm 16

Десь там у нижньому правому куточку тихенько сидів Костюк. Він уже відстраждався і тому міг спокійно підкоритись переляку без жодних статусних принижень. Страх перед столичною владою переміг остаточно і Костюк міг спокійно заявляти, що львівські дороги найкращі в Україні.

shm 17

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.