Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

lviv.gp.gov.ua

Середа, 30 серпня 2023, 12:01

На Львівщині посадовець з підрядником привласнили гроші, виділені на будівництво дитячого садочка

затримання

Колишній голова сільради та підрядник присвоїли понад 360 тисяч гривень, передбачених на будівництво дитячого садочка.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці, за процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури, скерували до суду обвинувальні акти щодо колишнього голови однієї із сільських рад району та директора фірми, яким інкримінують заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення.

"В кінці 2018 року між однією із сільрад Львівщини та очолюваним підозрюваним товариством було укладено договір про виконання будівельних робіт. Згідно з умовами договору підприємство повинно було збудувати дитячий садок-ясла та здійснити ряд робіт. Надалі, з метою заволодіння бюджетними коштами підрядник надав підроблений акт виконаних робіт. У ньому він вказав роботи, які ним в повному обсязі не були виконані. Зокрема, не встановлені дитячі гірки і лавочки, не впорядкована територія, не облаштоване освітлення та інше" – наголосили у прокуратурі.

Попри це сільський голова прийняв та підписав неправдивий акт виконаних робіт через що з бюджету було незаконно перераховано підряднику понад 360 тис. грн за роботи, які фактично не були виконані.

Наразі в межах кримінального провадження до суду скерували позов про стягнення з обвинувачених завданої шкоди, а на їх майно – нерухомість та транспортні засоби, накладено арешт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.