Зміст статті

28 серпня 2023олександр ковальчук

Yarima "Цикл" (2023)

Впевнений альбом україномовного рнб від Марії Коваленко з Полтавщини.

Майже ідеальний дівчачий рнб від артистки Yarima з усіма класичними структурами закоханої знемоги.

Хітовий мініальбом "Цикл" артистки Yarima стає несподіваним одкровенням після її доволі інкубаторних треків російською мовою під крилом пластмасових попрокерів The Hardkiss. Дівчаче україномовне рнб такого рівня є справжнім дивом поміж безлічі прикладів незрілої адаптації надзвичайно чуттєвої природи жанру.

Yarima ж легко бере класичні структури закоханої знемоги і не просто знімає закордонний саунд, але й наздоганяє його виконанням, інтонаціями та лірикою. Щось ще мінімально її стримує, але вона обов'язково має далі остаточно розтопитися у млосне в'язиво рнб з усіма його схлипами та хлипами, такими м'якими та ніжними, наче у Teyana Taylor на ліжку.

Майже ідеальним прикладом її нинішнього вміння є хіт та один з найкращих треків року у місцевій музиці "Не довіряй". Інші треки три треки з її мініальбому також можна легко назвати хітами, але там ще варто дещо доточити лірику до гладеньких переливів слів ("Вабити"). Заповнити інтонаційні структури звичною для рнб стихією невизначеності та двозначності любовної природи, паузної натяковості та гри словами й сенсами. У треках "Німа" та "Заздрість" вже можна натрапити на перші кроки такого поступу до бажаної глибини, де за класикою має прийти спонтанність пошуку та подальший розвиток.

Цьогоріч, як і завжди в рнб, вона має достатньо ідеальних жіночих прикладів для вдосконалення. Від Baby Rose і до Nanna.B, Kelela, La Shana Latrice чи Amaarae. А на теренах геріджу за Pinkpantheress можна зауважити ще, наприклад, й цьогорічний альбом Jayda G "Guy". А там можна буде замахнутися на ідеальну красу цього року на альбомі Rory "I Thought It'd Be Different".

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.