Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Європейський інвестиційний банк

ecoaction.org.ua

Вівторок, 29 серпня 2023, 17:20

ЄІБ профінансує сім проєктів в громадах Львівщини на суму 6,3 млн грн

Європейський інвестиційний банк

Серед них будівництво дитячого садка, ремонт укриття в лікарні та будівництво мереж водопостачання.

Міжвідомча комісія з розподілу коштів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) погодила 140 проєктів на 1,5 млрд грн, серед яких 7 проєктів з Львівської області.

Серед них: будівництво дитячого садка, ремонт укриття в лікарні та будівництво мереж водопостачання.

Це перша частина поданих регіонами пропозицій, які формуються на основі потреб громад. Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Загалом, на Львівщину виділили 6 млн 300 тис. грн коштів ЄІБ, ще понад 2 млн – кошти громад. Найбільшим проєктом є нове будівництво закладу дошкільної освіти по вул. Воїнів УПА, 11 в смт Куликів Львівського району, на який видано 1 млн 312 тис. грн.

Також плануються нове будівництво зовнішніх каналізаційних мереж та очисних споруд для очищення господарсько-побутових стічних вод у с. Підберезцях і с. Подгорне, реконструкція з добудовою Ременевского закладу загальної середньої освити, капітальний ремонт протирадиацiйного укриття Кам'янка-Бузької центральної районної лiкарнi, нове будiвництво центру гемодiалiзу Золочiвської центральної районної лiкарнi, нове будiвництво мереж водопостачання та каналiзування в м. Добромиль та реконструкцiя очисних споруд глибокого бiологiчного очищення стiчних вод в с. Ралiвка.

Розподiл коштiв ЄІБ у сумi 4,477 млрд гривень ухвалив Уряд України у червнi 2023 року. Головним розпорядником коштiв та вiдповiдальним виконавцем субвенцii з державного бюджету мiсцевим бюджетам визначено Мiнiстерство розвитку громад, територiй та iнфраструктури України. Прiоритет надається тим регiонам, якi найбiльше постраждали внаслiдок збройної агресii або ж зазнали найбiльшого навантаження через значний притiк внутрiшньо перемiщених осiб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.