Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

недобудована школа у Брюховичах

city-adm.lviv.ua

Четвер, 31 серпня 2023, 11:42

Львоволюб Садовий розхвилювався через недобудовану школу у Брюховичах

недобудована школа у Брюховичах

Львівська міськрада звернулася до поліції через забудову території з недобудованою школою у Брюховичах.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до Нацполіції Львівщини  щодо ситуації з можливим незаконним захопленням земельної ділянки у Брюховичах на вул. Широкій, 2. Йдеться про територію недобудованої школи, площею 3,4 га, яку ще у 2020 році колишня селищна рада безплатно віддала під забудову.

Міськрада просить від поліції зупинити будь-які підготовчі чи будівельні роботи на цій території; перевірити законність рішень колишньої Брюховицької селищної ради щодо надання у постійне користування цієї ділянки та списання з балансу недобудованої школи та законність дій посадових осіб, які приймали такі рішення; дослідити природу походження коштів у ПГО "Асоціація інвалідів захисників вітчизни "Львівська здравниця" та фінансову можливість провести демонтаж недобудованої школи та здійснювати нове будівництво.

Зазначимо, ділянку у постійне користування отримало підприємство ГО "Асоціація інвалідів захисників вітчизни "Львівська здравниця", яка планувала збудувати тут реабілітаційний центр для ветеранів війни, однак, центр мав займати 500 кв.м із 44000 м кв. загальної площі нового будівництва.

"Місто звернулося до правоохоронних органів, відтак, було відкрите кримінальне провадження, яке ще не завершене. Далі судові органи двічі накладали та двічі скасовували арешт на цю земельну ділянку. Поміж тим, у жовтні минулого року місто зупинило самовільні роботи з підготовки до будівництва та демонтувало незаконно встановлену будівельну огорожу.

На сьогодні арешт на земельну ділянку скасовано. Попри повторне звернення Львівської обласної прокуратури щодо накладення арешту, станом на 29 серпня Галицький районний суд клопотання не розглянув" – додали у Львівській міськраді. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.