Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

укриття у школі

city-adm.lviv.ua

Четвер, 31 серпня 2023, 14:46

У Львові на облаштування укриттів в школах спрямували 10 мільйонів гривень

укриття у школі

Станом на сьогодні 118 шкіл Львова мають свої укриття.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Станом на сьогодні 118 з 127 шкіл Львова мають свої укриття, а цьогоріч на облаштування укриттів в навчальних закладах з міського бюджету витратили 10 млн грн.

За словами начальника управління освіти Львівської міської ради Андрія Закалюка, впродовж літніх канікул у багатьох школах міста облагороджували укриття: розширювали приміщення, проводили поточний ремонт, замінювали двері, встановлювали вентиляції, проводили інтернет, закуповували меблі, забезпечували резервне освітлення.

"Більшість капітальних ремонтів в укриттях провели ще минулого року, але цього року ми продовжували роботи, щоб розширити укриття чи зробити діючі комфортнішими. Наша ключова мета – максимально вивести дітей на офлайн-навчання, тому від завтра більшість школярів повертаються за шкільні парти" – наголосив Андрій Закалюк.

Закалюк додав, що станом на сьогодні лише одна львівська школа не має власного укриття, тож на час повітряної тривоги усі учні ідуть в сусідній будинок у паркінг, а ще 8 шкіл відправляють частину дітей в своє невелике укриття, а іншу частину школярів відправляють у будівлі поруч, з якими підписані відповідні договори.

Нагадаємо, з 1 вересня в Львівській області стартує новий навчальний рік –лише 7 шкіл в області не мають укриттів, тому у них учні навчатимуться дистанційно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.