Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

очисні споруди Дрогобича

deplv.gov.ua

П'ятниця, 1 вересня 2023, 14:00

У Дрогобичі за 20 мільйонів здійснять реконструкцію радіальних відстійників на очисних спорудах

очисні споруди Дрогобича

В області стартувала реконструкція радіальних відстійників на очисних спорудах Дрогобича, що у селі Раневичі.

Про це повідомляє департамент екології та природних ресурсів Львівської ОВА на своїй сторінці у Фейсбуці.

У селі Раневичі Дрогобицького району стартувала реконструкція радіальних відстійників на районних каналізаційних очисних спорудах Дрогобича, які, станом на сьогодні, більше неможливо використовувати. 

Загалом тут мають провести реконструкцію двох первинних радіальних відстійників резервної лінії очищення районних каналізаційних очисних споруд, замінити технологічне обладнання металоконструкцій, замінити насосне обладнання, трубопроводи, силове електричне обладнання в приміщенні каналізаційної насосної станції.

Загальна кошторисна вартість будівельних робіт складає 22,5 млн грн. Цьогоріч заплановано виконати роботи на 13,2 млн грн, з них: кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища – 7,9 млн грн, кошти місцевого бюджету – 5,3 млн грн.

Проєкт має забезпечити процес стабільного глибокого біологічного очищення побутових стоків продуктивністю 64 тис.м³/добу та підвищити якість очищення стічних вод перед їх скидом у річку Тисмениця.

"Очисні споруди міста Дрогобича приймають стічні води з міст Дрогобича, Стебника, Трускавця, Борислава та 13 навколишніх сіл – це близько 100 тисяч осіб. Заплановані роботи є першочерговими для забезпечення належної якості очищення стічних вод. Головним завданням впровадження таких проєктів є припинення забруднення водних об’єктів. В цьому випадку буде припинено забруднення річки Тисмениці, яка належить до басейну річки Дністер" – зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик.

Нагадаємо, у 2020 році Львівська ОДА розробила програму розвитку Львівської області на 2021-2023 роки, що передбачала будівництво та реконструкцію 15 очисних споруд в області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.