Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

корупція

П'ятниця, 8 вересня 2023, 14:21

В Україні запускають єдиний портал для викривачів корупції

корупція

НАЗК запускає єдиний портал повідомлень викривачів корупції, до якого впродовж 180 днів підключать понад 92 тисячі організацій.

Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) на своїй сторінці у Фейсбуці.

НАЗК запускає єдиний портал повідомлень викривачів, на якому громадяни можуть повідомляти про факти корупції, які їм вдалося зафіксувати.

"Єдиний портал повідомлень викривачів – це внутрішній канал повідомлення, який економить бюджет всіх інституцій та організацій на розробку власного окремого механізму. Ефективне функціонування порталу є частиною вимог для початку перемовин про вступ України до Євросоюзу" – зазначив голова НАЗК Олександр Новіков.

У НАЗК пояснили, що спеціальний ресурс забезпечує надсилання повідомлень працівниками організацій про корупцію в їхніх структурах – інформація викривачів оперативно надходитиме її керівникам або уповноваженим підрозділам з питань запобігання та виявлення корупції, а також до спеціально уповноваженого суб'єкта у сфері протидії корупції (НАЗК, НАБУ, Нацполіції, органів прокуратури).

До порталу впродовж 180 робочих днів буде підключено понад 92 тисячі організацій: НАЗК, НАБУ, Офіс генпрокурора, Нацполіція, ДБР, ОДА-ОВА, ВРУ, КМУ, ОПУ, РНБО, КСУ, держкомпанії, місцеві ради та інші.

"Портал забезпечує цілодобовий відкритий доступ для подання повідомлень (у тому числі анонімних) про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень. Це – зручний і простий інструмент, який мінімізує людський фактор, унеможливлює втручання в систему і витік інформації" – додали в НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК відновило доступ до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.