Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЛНМУ ім. Д. Галицького

Фб ЛНМУ ім. Д. Галицького

Понеділок, 11 вересня 2023, 15:40

ЛНМУ виступив проти будівництва Назарієм Бербекою готелю впритул до вишу

ЛНМУ ім. Д. Галицького

На території ЛНМУ ім. Данила Галицького фірма депутата Львівської міськради планує звести апарт-готель.

Про це повідомляє Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького на своїй сторінці у Фейсбуці.

Колектив ЛНМУ ім. Д. Галицького виступив проти будівництва на вул. Пекарській, 52, де зараз знаходяться гаражі, апарт-готелю з підземним паркінгом.

Цю ділянку, площею у 0,2948 га, попередньо викупивши у власників всі гаражі, отримала в оренду на сесії Львівської міськради для нового будівництва новостворена фірма – ТзОВ "Компанія "Парктрейд", кінцевими бенефіціарами якої є депутат Львівської міської ради Назар Бербека та його бізнес-партнер Тарас Дідик (приватний підприємець, власник низки львівських будфірм: ТзОВ "Західбудкапітал", ТОВ "Ліски Інвест Буд", ТзОВ "Бізнес-Вектор Дк", ТзОВ "Лік", ТОВ "Капітал-Будзахід", МПП "Міліна").

"Не минуло й п'ять років з часу останньої спроби звести поруч із навчальними корпусами Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького багатоповерхового житлового будинку – тоді це намагалися зробити спритні ділки під егідою гаражного кооперативу "Під горою медик".

Нагадаємо – ще в 60-их роках минулого століття на прохання співробітників тоді ще медінституту керівництво закладу дало дозвіл на спорудження на території кількох гаражів. Йшли роки, власники гаражів кілька разів змінювалися, аж поки у 2018 році нове керівництво гаражного кооперативу прийняло рішення на місці боксів звести шестиповерховий будинок із підземним паркінгом та розважальними закладами. Колектив університету та громадськість виступили рішуче проти цієї затії під час громадського обговорення проєкту. Сподівалися, що ідея почила в Бозі" – наголосили у ЛНМУ.

У виші пояснили, що ця ділянка в генплані належить до території вищих навчальних закладів та входить до історичного ареалу Львова. Всі будівлі на вул. Пекарській, 52 є пам'ятками архітектури й мають охоронятися законом, а будь-які будівельні роботи із залученням важкої техніки можуть призвести до їх руйнації чи знищення.

"Колектив ЛНМУ ім. Данила Галицького обурений черговою зухвалою спробою забудувати територію навчального закладу та разом з громадськістю робитиме усе, аби не допустити цього" – йдеться у повідомленні.

Додамо, Назарій Бербека на місцевих виборах у 2020 році пройшов до Львівської міської ради від партії Європейська солідарність та став членом комісії архітектури, містобудування та розвитку територій. У 2020 році він зібрав 6,7 мільйона гривень готівки, купив годинник Rolex і будинок під Львовом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.