Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Середа, 13 вересня 2023, 11:36

Кабмін пропонує вилучити військове ПДФО у громад з жовтня цього року

Львів

Уряд напрацював законопроєкт, яким пропонує забрати весь "військовий" ПДФО у громад з 1 жовтня 2023 року.

Про це повідомила пресслужба Кабінету міністрів України.

Вчора, 12 вересня Кібінет міністрів схвалив проєкт закону, якими вносяться зміни до Бюджетного кодексу України щодо вилучення "військового" ПДФО у громад, а також пропонується забрати всі вільні залишки коштів місцевих бюджетів та залишки коштів спеціального фонду місцевих бюджетів, які утворилися на кінець бюджетного періоду.

Зокрема, змінами до Бюджетного кодексу України пропонується:

- зарахування у 2024 році до загального фонду державного бюджету у повному обсязі надходжень, які є джерелами формування державного дорожнього фонду (прогнозний обсяг близько 95,2 млрд грн);

- зарахування з 1 жовтня 2023 року по 31 грудня 2024 року до спеціального фонду держбюджету надходжень від оподаткування доходів у вигляді грошового забезпечення, винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу, що сплачується згідно з Податковим кодексом на відповідній території України (прогнозний обсяг з 1 жовтня 2023 року до кінця року 25,8 млрд гривень та у 2024 році – 93,7 млрд грн) та спрямування зазначених надходжень за такими напрямами: 50% – Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, 50% – Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості України;

- спрямування у період дії воєнного стану на забезпечення підтримки обороноздатності держави за рішеннями відповідних місцевих рад вільних залишків коштів місцевих бюджетів та залишків коштів спеціального фонду місцевих бюджетів, які утворилися на кінець бюджетного періоду.

Нагадаємо, раніше Міністерство фінансів виступило з ініціативою скеровувати 100% податків, які сплачуються з зарплат військовослужбовців, до державного бюджету, вже з 1 січня 2024 року.

Проти цього рішення виступила Асоціація міст України та безліч місцевих громад, які наголошують, що вилучення у громад частини податку на доходи фізичних осіб зруйнує систему оборони країни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.