Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євген Кузик

lvivrada.gov.ua

Прес-реліз,   Четвер, 14 вересня 2023, 10:44

У Львові напрацьовують програму доступної дефібриляції у громадських місцях

Євген Кузик

Депутати Львівської міськради підтримали програму доступної дефібриляції у громадських місцях.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради. 

Під час засідання депутатської комісії охорони здоров’я та соціального захисту Львівської міської ради депутати підтримали програму доступної дефібриляції у громадських місцях.

"Ми підтримали цю програму. Вона покликана зменшити рівень смертності від зупинки серця, знизити рівень інвалідності внаслідок несвоєчасного надання допомоги при зупинці серця, розвинути систему громадського здоров’я для мешканців нашої громади.

На першому етапі ми плануємо встановити 17 портативних дефібриляторів – 11 у ЦНАПах та 6 у школах Львова. Точки встановлення апаратів ще вивчаються, але це мають бути місця, де є великі скупчення людей. Крім того, ми розглянули програму зубопротезування для мешканців Львівської МТГ, найближчим часом і вона буде затверджена" – наголосив секретар комісії, депутат фракції Європейська Солідарність Євген Кузик.

Додамо, затребуваність у програмі доступної дефібриляції у громадських місцях для зменшення рівня смертності від серцево-судинних захворювань на 2023-2024 роки зумовлена тим, що, за офіційними даними, смертність від серцево-судинних захворювань в Україні становить 64,14 % в порівнянні з іншими захворюваннями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.