Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

П'ятниця, 15 вересня 2023, 14:13

На Львівщині офіційно зареєстрували чотири тисячі безробітних

Львівщина

Станом на початок вересня в області через центри зайнятості роботу шукали чотири тисячі безробітних.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на 1 вересня 2023 року у Львівській області роботу шукали 4 тисячі безробітних, а у базі даних центру зайнятості налічувалося 10,4 тисячі вакансій.

Найбільше в області бракує швачок (546), водіїв автотранспортних засобів (298), кухарів (221), касирів торговельного залу (195), вчителів закладів загальної середньої освіти (186).

За січень-серпень цього року в Львівській області за сприяння служби зайнятості працевлаштували 8,7 тисячі осіб, з них 6,2 тисячі безробітних. Натомість громадськими та іншими роботами тимчасового характеру охопили 341 особу, ще 506 безробітних виконували суспільно корисні роботи, зокрема заготовляли дрова до опалювального сезону, плели маскувальні сітки, ремонтували захисні споруди тощо.

Професійне навчання за скеруванням служби зайнятості проходила 1301 особа за такими професіями як електрогазозварник, перукар, манікюрник, касир торговельного залу, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, швачка, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, водій трамвая, оператор котельні.

Ваучер на навчання та підвищення кваліфікації отримали 784 особи, котрі виявили бажання поглибити рівень знань за напрямами: "психологія" (251 особа), "середня освіта за предметними спеціалізаціями" (82), "соціальна робота" (67), "кухар" (50), "медсестринство" (49), "верстатник деревообробних верстатів" (39), "водій автонавантажувача" (36), "соціальне забезпечення" (26), "швачка" (21 особа) та ін.

Нагадаємо, станом на початок серпня в області через центри зайнятості роботу шукали 3 780 безробітних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.