Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

комунальні служби Львова

П'ятниця, 15 вересня 2023, 10:32

Львів на 95% готовий до нового опалювального сезону

комунальні служби Львова

У місті в котельнях і ЦТП встановили 126 генераторів.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Станом на 14 вересня у Львові на 95% до роботи готові ЦТП і котельні, зокрема, 126 генераторів встановили в котельнях і ЦТП, щоб у разі вимкнення електроенергії, продовжувати подавати тепло до будинків.

Як пояснила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, місто напрацювало схеми роботи усіх комунальних служб за різних сценаріїв події.

"Станом на зараз закуплено 24 твердопаливні котли. 12 твердопаливних котлів ми вже встановили в лікарнях, і ще 12 плануємо встановити в школах, зокрема там, де є Пункти Незламності. Також у Пунктах Незламності ставимо акумулятори, щоб у випадку відсутності електрики там було світло, була можливість зарядити телефон, зробити чаю. Вже 5 акумуляторів встановили і ще 6 встановимо до початку опалювального сезону" – наголосила Ірина Маруняк.

Щодо водопостачання, то за її словами, всі насосні станції забезпечені дизель-генераторами. 

"На випадок, коли не буде можливості подати воду навіть до перших поверхів, у 45 локаціях буде встановлено ємності з водою об’ємом 3 м³. Ємності вже є закуплені і готові для використання. Маємо 21 водовозку. Водовозки будуть наповнювати ємності, а також будуть стояти у певних локаціях, щоб мешканці могли брати воду. Маємо також 50 джерел, де можна набирати технічну воду, і 12 свердловин, де мешканці можуть набирати джерельну воду для приготування їжі" – заявила Маруняк.

Крім цього, місто вже має запас 10 тисяч м³ піскосуміші для посипання доріг від ожеледиці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.