Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Брюховичі

drymba.com

Понеділок, 18 вересня 2023, 10:59

Львівська бізнесвумен звинуватила у рейдерстві людину, яку розшукує Інтерпол

Брюховичі

Роксолана Завадська, власниця ТОВ «Фонтан», заявила, що її компанію намагалися незаконно забрати за допомогою підроблених документів та злому ключів НАІС.

За її словами, за цим стоїть Тарас Мірус, який перебуває у міжнародному розшуку за звинуваченням у шахрайстві. Вона також стверджує, що до схеми були залучені особи з окупованих територій та Росії.

У своєму пості на фб Завадська розповіла, що 23 липня Мірус особисто погрожував їй «віджати» бізнес. Потім, 1 серпня він за допомогою підставних осіб та підроблених документів нотаріуса Анатолія Мілька переклав корпоративні права на ТОВ "Фонтан" на Романа Жифарського, зареєстрованого в окупованому Алчевську Луганської області. Після цього він спробував продати компанію Людмилі Степанюк, громадянці Росії.

Завадська стверджує, що для цього Мірус використав несанкціонований доступ до ДР ЮО, програми НАІС та зламав ключі нотаріуса Галини Часової. Вона також звинувачує його в підробці підпису її адвоката Ірини Дуди та в погрозах позбавити останню свідоцтва на зайняття адвокатською діяльністю.

Завадська повідомляє, що вона оперативно повідомила про рейдерське захоплення правоохоронним органам, які відкрили кримінальне провадження та скасували незаконні реєстраційні дії. Вона також каже, що на її майно (частина у статутному фонді ТОВ «Фонтан») було накладено арешт судом для забезпечення цивільного позову.

Проте Завадська скаржиться, що слідство є неефективним і не виконує судових рішень. Вона зверталася до прокурора області Геннадія Демченка та начальника ГУ НП області Олександра Шляховського з проханням організувати виїмку підроблених документів у нотаріуса з Києва, але не отримала відповіді.

Завадська закликала громадськість та ЗМІ звернути увагу на цей випадок та допомогти їй повернути свій бізнес. Вона також висловлює здивування тим, як людина, яку розшукує Інтерпол за запитом Польщі, може вільно займатися рейдерством в Україні.

ТОВ «Фонтан» є власника майна в смт. Брюховичі (Львів) на вул. Смолиста, 10.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.