Ірина Марушкіна,  5 березня 2013

Європейська партія Катеринчука "віддалась" Партії регіонів на Львівщині

Європейська партія опозиціонера Миколи Катеринчука «віддалась» провладній Партії регіонів. Принаймні на рівні Львівщини.

Це засвідчують результати проміжних виборів до Стрийської міської ради у 22 виборчому окрузі, що відбулися у неділю, 3 березня.

За результатами голосування, перемогу з перевагою в один голос на цих виборах здобув висуванець Європейської партії, позапартійний Михайло Яблонський, якого підтримало 95 виборців із 439, які взяли участь у виборах. Натомість кандидат від УДАРу Руслан Налапший  набрав лише на один голос менше – 94. Тільки один бюлетень було визнано недійсним. Тож впевненою перемогу регіонала-катеринчукіста назвати важко.

Та за інформацією Варіантів з середовища Стрийської міської організації Партії регіонів, достеменно відомо, що пан Михайло Яблонський є з 2010 року членом провладної партії, а не Європейської партії опозиціонера Катеринчука.

Напередодні довиборів до Стрийської міськради Яблонський не виходив із лав Партії регіонів і до нині залишається її членом та спонсором місцевого партосередку,  – запевнили нас наші співрозмовники.

Отож актив Стрийської міської організації Партії регіонів радо святкує перемогу свого кандидата, хоча офіційний кандидат від регіоналів – Євген Шепітяк набрав лише 10 голосів. Однопартійці Яблонського переконані, що він вже незабаром зможе поповнити їх доволі рідкі лави у міській раді, яких наразі у Стрийській міськраді нараховується лише двоє.

Найцікавішою у цій історії насправді є не так перемога замаскованого регіонала, а те, що опозиційні партії до цього часу про це не знають і навіть не збираються оскаржувати результати виборів, адже йдеться про надання кандидатом у депутати у Стрийську ТВК недостовірної інформації.

Доволі дивною також є позиція Європейської партії, яка вже встигла відрапортувати на своєму сайті про те, що її кандидат здобув перемогу на довиборах на Львівщині.

Цікаво, а чи знає опозиціонер Катеринчук про те, що його однопартійці висувають у депутати регіоналів, а новобраний депутат з дня на день має увійти до фракції Партії регіонів?

Швидше за все нардеп Катеринчук навіть не здогадується про усю цю політичну Санта-Барбару місцевого розливу, мовляв, Стрийська міська організація Європейської партії існує хіба що на папері, а печатка організації  вже давно гуляє кишенями спритних ділків від опозиції. Тому і не дивно, що висунення регіонала від начебто опозиційної партії відбувається без зайвого галасу.

Варіанти спробували отримати коментар від керівництва Європейської партії на Львівщині. Але за телефонним номером, отриманим нами в обласному управлінні юстиції, збентежена жіночка повідомила, що давно вже «ніякого офісу партії тут немає». За телефонами, вказанами на сайті партії, також ніхто не відповідав. Останнє лише підтверджує здогадки про те, що Європейська партія на Львівщині сьогодні існує лише на папері.

А от до УДАРу нам вдалося додзвонитися без проблем і отримати коментар.

Зеновій Кіт, голова Стрийської районної організації партії УДАР:

«УДАР до сьогодні не збирався опротестовувати результати проміжних виборів до Стрийської міськради, адже на вимогу представників від нашої партії, а також від Партії регіонів, перерахунок голосів вже відбувся і зафіксував перевагу Яблонського в один голос над нашим кандидатом. Про те, що Яблонський є членом Партії регіонів, я вперше чую від Вас, але якщо це правда, то, сподіваюся, що в нас з’являться всі підстави оскаржити результати виборів, проте офіційне рішення щодо даного випадку прийматиметься керівними органами нашої обласної і районної партійної організації». 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.