Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Вівторок, 19 вересня 2023, 14:54

У Львові блогер закликав РФ поцілити ракетами по будівлі СБУ

Львів

СБУ викрила львів'янина, який знімав будівлю Служби безпеки у Львові та закликав вдарити по ній російськими ракетами.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Співробітники внутрішньої безпеки СБУ викрили у Львові блогера, який знімав будівлю Служби безпеки у Львові та закликав у соціальних мережах вдарити по ній російськими ракетами.

"Для здійснення теракту зловмисник агітував поцілити в режимний об’єкт російськими ракетами. Щоб поширити такі заклики, фігурант здійснював онлайн-трансляцію на власній сторінці в Інстаграм поблизу будівлі української спецслужби. Під час стріму він разом зі своїм спільником із-за кордону дискредитував співробітників СБУ і закликав вдарити по них російською зброєю" – йдеться у повідомленні.

У СБУ наголосили, що цей контент блогер поширив на власну аудиторію у понад 1,7 тисячі користувачів.

"Зловмисниками виявились двоє мешканців обласного центру, які позиціонують себе як блогери. Один з них наразі перебуває в одній з країн ЄС, звідки періодично "приєднується" до стрімів свого поплічника в Україні. При обшуках у помешканнях фігурантів виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами провокативного відеозапису" – додали в СБУ.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, можливої додаткової кваліфікації злочинних дій фігурантів та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує тюремне ув’язнення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.