Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

спалювання сухостою

lv.dsns.gov.ua

Четвер, 21 вересня 2023, 14:50

На Львівщині з початку року зафіксували понад 600 пожеж в екосистемах

спалювання сухостою

Цьогоріч в області виникло 2150 пожеж, з яких 30% становлять пожежі в екосистемах.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Станом на 20 вересня, на території Львівської області з початку року зафіксували 671 пожежу в екосистемі.

"Цьогоріч з усіх 2150 пожеж на теренах нашої області, саме пожежі в екосистемах становлять 30%. Це високий показник. Впродовж цього року разом з Держекоінспекцією, Національною поліцією та органами місцевого самоврядування ми організували понад 1200 рейдів. За порушення правил пожежної безпеки до адміністративної відповідальності притягнули 128 жителів області. Найбільше порушників, а це 27 людей, зафіксували у Львівському районі", – заявив начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС у Львівській області Ігор Брегін.

За його словами, порушення правил пожежної безпеки тягне за собою адміністративну відповідальність. Якщо йдеться про пожежі у лісах, то мінімальна сума штрафу для громадян складає 1,5 тисячі гривень і 4, 5 тисяч для посадових осіб. Якщо ця пожежа спричинила пошкодження лісових насаджень, то мінімальний штраф для громадян складе від 4,5 тисячі, а для посадових осіб – від 10 700 тисяч.

Додатково стягується штраф за кожне знищене дерево. Якщо йдеться про контроль щодо спалювання сухої рослинності, то мінімальний розмір штрафу передбачений у законодавстві – 3060 гривень, а максимальний – 30 600 гривень.

Додамо, 13 вересня в області виникли 5 пожеж сухої трави, вогонь знищив понад 1100 кв.м сухостою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.