Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 22 вересня 2023, 11:40

Львівську райраду просять винести на сесію делегування повноважень у сфері містобудування

Львів

Львівська ОВА зобов'язала Львівську райраду винести на сесію питання щодо передачі права затверджувати містобудівні питання Львівській РВА.

Про це йдеться у відповіді Львівської районної ради на запит Варіантів.

Наприкінці червня цього року голова Львівської районної ради Андрій Сулима отримав два листи від першого заступника начальника Львівської ОВА Андрія Годика та заступника начальника Львівської РВА Андрія Ковальського щодо делегування Львівській РВА повноважень у сфері містобудування та архітектури. 

Зокрема, йшлося про винесення цього питання на найближчу сесію Львівської райради. 

"Враховуючи відсутність спеціально уповноважених органів у сфері містобудування та архітектури в окремих територіальних громадах Львівського району, з метою забезпечення надання адміністративних послуг на всій території Львівського району, керуючись п. 12 ч. 1 ст. 44 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні", прошу винести на найближчу сесію районної ради питання делегування Львівській РВА повноважень щодо видачі замовникам відповідно до законодавства містобудівних умов і обмежень забудови земельних ділянок, розташованих на територіях територіальних громад, у яких не утворені уповноважені органи містобудування та архітектури відповідно до вимог ЗУ "Про архітектурну діяльність" – йдеться у тексті листа Львівської ОВА.

Через це 15 вересня у Львові оголосили про 16-ту позачергову сесію Львівської районної ради, на якій депутати мали розглянути питання про делегування Львівській РВА повноважень у сфері містобудування та архітектури, однак вона не відбулась через відсутність кворуму.

Зазначимо, за даними Варіантів, у Львівському районі органів, які видають містобудівні паспорти, окрім Львіської громади, не мають Добросинська і Куликівська ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.