Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Судововишнянська міська лікарня

sudovavyshnia-gromada.gov.ua

П'ятниця, 22 вересня 2023, 10:36

Міську лікарню у Судовій Вишні планують перетворити на хоспіс

Судововишнянська міська лікарня

Судововишнянську міську лікарню, яка не увійшла до спроможної мережі медзакладів Львівщини, планують перетворити на хоспіс.

Про це повідомила Судововишнянська територіальна громада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Станом на сьогодні на території Судововишнянської ОТГ функціонують дві комунальні лікарні: КНП "Судововишнянський центр первинної медико-санітарної допомоги" та КНП "Судововишнянська міська лікарня".

Однак з них лише Судововишнянський центр первинної медико-санітарної допомоги включили до спроможної мережі медзакладів Львівщини. Через це у міськраді Судової Вишні планують створити хоспіс на базі Судововишнянської міської лікарні.

"КНП "Судововишнянська міська лікарня" не потрапила у спроможну мережу бо не має потужних спеціалізованих стаціонарних підрозділів, які б могли здійснювати хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах. А тому НСЗУ припиняє здійснювати оплату медичних послуг спеціалізованої (вторинної) меддопомоги за пакетом №3.

Отже, за відсутності фінансування від НСЗУ по даному пакету, за неможливості проведення великої кількості хірургічних операцій у цьому ЗОЗ та за неможливості утримування великої кількості медичних працівників прийнято управлінське рішення розвивати обсяг медичних послуг за пакетом № 23 "Стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям" – йдеться у повідомленні.

У міськраді Судової Вишні наголосили, що для лікарні вдалося закупити нові та сучасні рентген, УЗД та ШВЛ апарати, фетальний монітор, монітори пацієнта, інфузомати, дефібрилятор, готуються до відкриття нових кабінетів рентген та УЗД-діагностики, та ведуться ремонти приміщень для реанімаційного відділення.

"Хоспіс – це установа, де проживають невиліковні пацієнти та отримують необхідну допомогу і догляд від кваліфікованих спеціалістів. Даний напрям медичних послуг має право на життя в Судововишнянській ОТГ та дозволить зберегти та розвинути послуги лікарні. А реконструйоване приміщення Маломокрянівської школи також може бути використане під хоспіс" – йдеться у повідомленні. 

Зазначимо, у травні цього року в області завершили формування госпітального округу, а у квітні цього року комісія облради узгодила пропозиції до плану розвитку госпітального округу Львівщини.

Загалом до госпітального округу Львівщини включили 37 лікарень. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.