Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія облради

Середа, 27 вересня 2023, 11:40

75% військового ПДФО з бюджету Львівщини спрямують на закупівлю техніки для військових частин

сесія облради

Депутати вирішили з жовтня цього року й у 2024 році спрямовувати 75% "військового" ПДФО для закупівлі техніки для військових частин в області.

Про це йдеться у рішенні Львівської обласної ради від 19 вересня 2023 року.

На сесії Львівської обласної ради, яка відбулась 19 вересня, депутати заслухали інформацію щодо виконання показників обласного бюджету та обласних програм за січень-червень цього року та вирішили з жовтня спрямувати 75% "військового" ПДФО для закупівлі техніки для військових формувань Львівщини.

"Львівській обласній військовій адміністрації внести зміни до показників обласного бюджету Львівської області на 2023 рік, а саме: з 1 жовтня 2023 року 75% коштів податку на доходи фізичних осіб, отриманих від оподаткування доходів у вигляді грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу, скерувати на виконання в поточному році обласної цільової програми "Безпечна Львівщина" в частині завдання із матеріально-технічного забезпечення окремих військових формувань, дислокованих на території Львівської області, відповідно до поданих військовими частинами заявок" – йдеться у тексті рішення.

Крім цього, депутати вирішили у бюджеті Львівщини на 2024 рік також закласти виділення на забезпечення військових частин області 75% "військового" ПДФО.

Зазначимо, у травні цього року фінансування програми "Безпечна Львівщина" у 2023 році збільшили до 139 мільйонів гривень.

Додамо, Міністерство фінансів виступило з ініціативою скеровувати 100% податків, які сплачуються з зарплат військовослужбовців, до державного бюджету. Проти цього рішення виступила Асоціація міст України та безліч місцевих громад, які наголошують, що вилучення у громад частини податку на доходи фізичних осіб зруйнує систему оборони країни.

Натомість Львівська ОВА не виступила проти вилучення "військового" ПДФО у громад.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.