Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

залізничний вокзал львів

lviv.vgorode.ua

Неділя, 1 жовтня 2023, 10:28

Укрзалізниця планує завести до Львова дві євроколії з Польщі

залізничний вокзал львів

Також у Львові створять новий транспортний хаб. 

Укрзалізниця має намір створити у Львові новий транспортний вузол, який забезпечить зв'язок з європейськими залізничними коридорами.  Для цього планується завести до Львова дві колії 1435 мм (євроколія) з двох напрямків: Мостиська-Скнилів і Варшава - Рава-Руська - Брюховичі. 

Про це повідомив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко в інтерв'ю Інтерфаксу.

За словами Лященка, проєкт Мостиська - Скнилів є надзвичайно актуальним, оскільки це одна з найбільш навантажених ділянок і точно найбільш пріоритетна. Укрзалізниця очікує фінансування з європейських фондів для будівництва цього проєкту, який дозволить пасажирам швидко і комфортно добиратися від державного кордону з Польщею до Львова. 

Також у жовтні запускається проєкт пасажирського сполучення Варшава - Рава-Руська - Брюховичі, який також передбачає використання євроколії. Однак, для повноцінного маршруту Львів - Варшава потрібно буде модернізувати всю ділянку Рава-Руська - Брюховичі (54 км), щоб зайти у Львів колією 1435 мм з цього напрямку.

Лященко наголосив, що завести нові колії 1435 мм у напряму на чинний залізничний вокзал нереально. Тому подаватиметься окремий проєкт Львівського транспортного вузла, де сходитиметься як велика кількість європейських пасажирських маршрутів, так і значний обсяг вантажних перевезень. 

Нагадаємо, що залізничне сполучення між Рава-Руською та Варшавою запрацює з 15 жовтня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.