Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Роман Грицевич

lvivrada.gov.ua

Прес-реліз,   П'ятниця, 6 жовтня 2023, 14:44

У Львові відбувся концерт для прихильників творчості Богдана Стельмаха

Роман Грицевич

За підтримки депутата фракції Європейська Солідарність Романа Грицевича відбувся концерт для прихильників творчості Богдана Стельмаха.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

"Ми усі разом вшанували нашого великого земляка, геніального поета, драматурга і перекладача Богдана Стельмаха" – розповідає Роман Грицевич.

"Богдана Стельмах – народився у 1943 році – вісімдесят літ тому під час кривавої війни. І навіть зараз він святкує свій ювілей під час кривавого кремлівського безумства. Наш дорогий ювіляр – один з творців української незалежності. Її як культурного, так і політичного виміру. Ювіляр написав книжку спогадів про свого великого друга-композитора "Запроси мене у сни свої". А на згадку про Івасюка – вірші "Весняний вирій" та "Без тебе".

Загалом у доробку Богдана Михайловича кілька оперних лібрето, зокрема і "Мойсей" за поемою Івана Франка. Можна було би згадувати назви книг і вчинків, рядки з біографії офіційної і наводити приватні спогади. Але сьогодні головне це вдячність – вдячність всіх українців за те, що творив великий наш Земляк! І відчуття великої любові до Богдана Стельмаха" – наголосив Грицевич.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.