Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

verbovska.blogspot.com

Середа, 6 березня 2013, 18:54

"Галсільліс" не отримає 1,2 млн. грн. з бюджету області на інвентаризацію земель

Комісія з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської облради не підтримала прохання генерального директора ОКС ЛГП "Галсільліс" Петра Пешка щодо виділення з обласного бюджету 1,2 млн. грн. для інвентаризації земель лісового фонду комунальних лісогосподарських підприємств на території 40 сілських рад.

Відповідне рішення комісія ухвалила на своєму засіданні сьогодні, 6 березня, інформує кореспондент Варіантів

Комісія рекомендувала "Галсільлісу" провести інвентаризацію земель за власні кошти.

Разом з тим, комісія підтримала виділення більше 270 тис. грн. з бюджету області для Держземагентства, яке має надати послуги Галсільлісу. 

На початку засідання виступив заступник голови комісії, депутат Роман Дудич, який різко розкритикував роботу підприємства. Він наголосив, що Львівська облрада вже неодноразово виділяла кошти на виготовлення технічної документації для інвентаризації земель, однак ці гроші використовувались не за цільовим призначенням. 

"Галсільліс", за словами Дунича, стверджує, що вже виготовлені понад 90% технічної документації на розмежування лісів та земель с/г призначення. Утім, як наголошує депутат, залишається незрозумілим, чому майже в кожному дочірньому підприємстві "Галсільлісу" є кілька гектарів суперечливих територій. До таких підприємств, за його словами, належать Кам’янка-Бузьке, Жовківське, Миколаївське, Яворівське дочірні підриємства Галсільлісу. 

Присутній на засіданні комісії перший заступник генерального директора ЛГП "Галсільліс" Іван Білінський відкинув закиди щодо нецільового використання коштів. За його словами, бази для технічної документації робились на основі різних планів ще в радянські часи , і плутанина, коли деякі паї накладаютсья на лісові масиви, виникла в результаті суміщення цих планів.

Дудич натомість наголосив, що орто- і фотоплани для впорядкування території повинні робитись при кожному базовому лісовпорядкуванні, відтак попросив Білінського не вводити в оману членів комісії. 

Нагадаємо, восени минулого року "Галсільліс" очолив Петро Пешко. 

За рік перед тим Львівська облрада звільнила Павла Котика з посади гендиректора "Галсільлісу". До того тимчасова комісія облради, вивчивши діяльність підприємства, знайшла багато порушень. Як зазначив тоді перший заступник голови Львівської облради Петро Колодій, діяльність підприємства звелася до банального продажу лісу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.